Porady od El Rond

Rola kawy zbożowej

Kawa zbożowa jest odmianą kawy tradycyjnej, ale bardziej łagodną. Sporządzona jest z różnych zbóż i często ma dodatki składników odżywczych. Można ją pić z mlekiem, ale również z wodą i doskonale uzupełnia wartościowe śniadanie. Smak jest wyjątkowy, dlatego tak bardzo przypadła do gustu osobom, które się odchudzają.
Można ją pić również do owoców latem na zimno, a także wieczorem jako napój rozgrzewający. Kawa zbożowa, którą obecnie produkują firmy jest wzmocniona błonnikiem, a także magnezem. Dzięki temu doskonale wpływa na stresujący tryb życia, a także zmęczenie. Kawa zbożowa jest bardzo lekka, dlatego można jej pić więcej niż tylko jedną szklankę.
Mało się o niej mówi, a potrafi być dobrym składnikiem do picia. Lekarze polecają kawę zbożową głównie tym osobom, które nie mogą pić kawy tradycyjnej. Taki zamiennik może posmakować, ponieważ za każdym razem można zmieniać ten aromat. W pracy kawa zbożowa może być drugim śniadaniem bardzo delikatnym i smakowitym, pasującym do jogurtu czy słodkiej kanapki.