Etykiety na żywności
- 176 Views
- Redaktor elrondo.pl
- 20 kwietnia 2019
- Porady od El Rond
Etykiety na żywności są bardzo ważne i należy je czytać. Przedstawiają najcenniejsze informacje o żywności, dzięki czemu klient wie, czy ma je kupić. Producenci również są zmuszeni przez Unię Europejską do tego, aby napisać podstawowe dane. Mowa tutaj o składzie produktu, terminie przydatności do spożycia czy ilości kalorii.
Jeśli są to produkty przetworzone, wówczas dodatkowe informacje jak kaloryczność czy ilość poszczególnych białek, węglowodanów i tłuszczów również jest umieszczana. Etykiety są bardzo małe, dlatego warto pytać również sprzedawcę o te informacje. Każdy produkt, czy to sok, czy jogurt posiada podobne treści, a dzięki temu można określić co jest zdrowe.
Wiele produktów zawiera substancje chemiczne, konserwanty, barwniki, które mogą uczulać. Jeśli osoba dba o zdrowie wówczas powinna wybierać te towary, które mają wąski skład, a przede wszystkim jest on bardziej naturalny. Na temat etykiet, co one oznaczają i co jest warte uwagi piszą również dietetycy na swoich stronach. Coraz mocniej ten temat jest poruszany po to, aby ludzie zwracali uwagę na etykiety.

- 7 sierpnia 2020
Jabłczan kreatyny co to jest ?
- 24 czerwca 2020
Jakie białko jeść po treningu ?
- 25 kwietnia 2020
Buzdyganek naziemny – czy to najlepszy naturalny sposób na męskość?
Jabłczan kreatyny co to jest ?
Jakie białko jeść po treningu ?
Białko caseina stosowanie w treningu
L – Tyrozyna w diecie
Jak ćwiczyć samemu w domu ?
Zdrowa kolacja – co jeść na ten posiłek?
Metabolizm czym właściwie jest ?