Etykiety na żywności
- 489 Views
- Redaktor elrondo.pl
- 20 kwietnia 2019
- Porady od El Rond
Etykiety na żywności są bardzo ważne i należy je czytać. Przedstawiają najcenniejsze informacje o żywności, dzięki czemu klient wie, czy ma je kupić. Producenci również są zmuszeni przez Unię Europejską do tego, aby napisać podstawowe dane. Mowa tutaj o składzie produktu, terminie przydatności do spożycia czy ilości kalorii.
Jeśli są to produkty przetworzone, wówczas dodatkowe informacje jak kaloryczność czy ilość poszczególnych białek, węglowodanów i tłuszczów również jest umieszczana. Etykiety są bardzo małe, dlatego warto pytać również sprzedawcę o te informacje. Każdy produkt, czy to sok, czy jogurt posiada podobne treści, a dzięki temu można określić co jest zdrowe.
Wiele produktów zawiera substancje chemiczne, konserwanty, barwniki, które mogą uczulać. Jeśli osoba dba o zdrowie wówczas powinna wybierać te towary, które mają wąski skład, a przede wszystkim jest on bardziej naturalny. Na temat etykiet, co one oznaczają i co jest warte uwagi piszą również dietetycy na swoich stronach. Coraz mocniej ten temat jest poruszany po to, aby ludzie zwracali uwagę na etykiety.

- 2 kwietnia 2022
Kilka słów o cynku
- 15 marca 2022
Glukozamina i chondroityna – odbudowa stawów
- 9 lutego 2022
Efektywna walka z tłuszczem
- 5 stycznia 2022
Kilka słów o cynku
Glukozamina i chondroityna – odbudowa stawów
Efektywna walka z tłuszczem
Uzdrawiająca moc płynąca z aloesu
Yoga na ból pleców i rwę kulszową
Czas na batony proteinowe!
Jak uniknąć cukrzycy
Skuteczne Kontrolowanie apetytu