Różne technologie produkcji
- 163 Views
- Redaktor elrondo.pl
- 9 lipca 2019
- Porady od El Rond
Już dawno ustalono, że dla najlepszego działania odżywek białkowych należy w ich produkcji zastosować różne rodzaje białek. To serwatkowe wchłania się niemal natychmiast i od razu może być wykorzystane przy budowie mięśni, podczas gdy białko jajka jest najbardziej wartościowym dla człowieka, ale wchłania się z opóźnieniem. Innym skutecznym sposobem porównywania suplementów typowo proteinowych jest forma technologicznego pozyskania białka. Zwracając uwagę na etykietę opakowań z odżywkami można niekiedy zauważyć, że białko pochodzi z hydrolizy. To wyprodukowane w ramach tego procesu technologicznego jest ubogie w laktozę oraz tłuszcze. Inną formą pozyskiwania tego cennego składnika jest jego izolat, który przeważnie pozwala na uzyskanie najwyższej zawartości czystego białka przy jednoczesnym ograniczeniu do minimum węglowodanów. Stosuje się go nie tylko przy budowie tkanki mięśniowej, ale także w bardzo ważnym procesie spalania tkanki tłuszczowej. Ostatnią spotykaną formą, w jaką proteiny są dostępne, jest ich koncentrat o stężeniu w granicach 60 do 80 procent.

- 7 sierpnia 2020
Jabłczan kreatyny co to jest ?
- 24 czerwca 2020
Jakie białko jeść po treningu ?
- 25 kwietnia 2020
Buzdyganek naziemny – czy to najlepszy naturalny sposób na męskość?
Jabłczan kreatyny co to jest ?
Jakie białko jeść po treningu ?
Białko caseina stosowanie w treningu
L – Tyrozyna w diecie
Jak ćwiczyć samemu w domu ?
Zdrowa kolacja – co jeść na ten posiłek?
Metabolizm czym właściwie jest ?