Kwas linolowy – naprawdę działa?
- 175 Views
- Redaktor elrondo.pl
- 11 maja 2019
- Porady od El Rond
Zdania w środowisku dietetycznym i kulturystycznym są na jego temat podzielone. Jak zresztą w większości przypadków dyskusji o skuteczności preparatów odchudzających, czy wpływających na rzeźbę i masę ciała. Kwas linolowy jest obecny w naszym jadłospisie w tłuszczach zwierzęcych. W jaki zatem sposób, zwiększając jego spożycie, możemy przyczynić się do pozytywnych zmian i redukcji tkanki tłuszczowej?
Naturalnie CLA występuje w mięsie zwierząt przeżuwających, mleku krowim oraz w nabiale z mleka zwierzęcego. Co ciekawe, jego największe stężenie znajduje się w mięsie kangura. Kwas linolowy czyni cuda w kwestii budowy tkanki tłuszczowej, zmieniając jej proporcje, a więc tkanki pasywnej do tkanki aktywnej. Wpływa to na szybszą skuteczność organizmu w spalaniu tkanki podczas dobrze prowadzonego treningu i, oczywiście, zdrowego trybu odżywiania i stylu życia.
Zażywając większą ilość CLA, jesteśmy w stanie szybko zredukować tkankę tłuszczową, a wzmocnić mięśniową. Kwas linolowy zwiększa termogenezę, co wpływa na szybkie spalanie tłuszczu, ogranicza także katabolizm i wzmacnia mięśnie.

- 24 lutego 2021
Istota wchłaniania białek
- 7 sierpnia 2020
Jabłczan kreatyny co to jest ?
- 24 czerwca 2020
Istota wchłaniania białek
Buzdyganek naziemny – czy to najlepszy naturalny sposób na męskość?
Jabłczan kreatyny co to jest ?
Jakie białko jeść po treningu ?
Białko caseina stosowanie w treningu
L – Tyrozyna w diecie
Jak ćwiczyć samemu w domu ?
Zdrowa kolacja – co jeść na ten posiłek?